Recept
« Terug naar recepten
Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”
PT45M
Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”
Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo
"Le case del Merlo" op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke
avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen
extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten,
precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt "con
amore". Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen
creativiteit ben ik hierop uitgekomen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Beetje van het agriturismo en een beetje van mezelf.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo” te bereiden
- Snij de aubergines overlangs in schijven van ongeveer 1 cm en laat ze ongeveer een half uur weken in zout water. Plaats een bord op de aubergines en zet daar iets zwaars op zodat de aubergines onder water blijven staan.
- Dep de schijven droog met keukenpapier.
- Verhit voldoende zonnebloemolie in een pan en frituur hierin de schijven aubergine.
- Laat de aubergine goed uitlekken.
- Schep wat van de basis tomatensaus in een Ovenschaal en leg hierop de helft van de aubergines (grootste stukken).
- Hierop leg je de in schijfjes gesneden eieren gevolgd door een 2e laag aubergines. Daarop komt een lepel van de basissaus en daar bovenop plakjes mozzarella. Strooi er wat van de geraspte kaas overheen en een beetje oregano.
- Zet het geheel ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden totdat de mozzarella begint te smelten.
- Garneer met een blaadje basilicum.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Het recept van de basistomatensaus: https://www.kookjij.nl/recepten/basisrecept-tomatensaus