Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel Tortellini alla Caprese
PT20M
Ovenschotel Tortellini alla Caprese
Ik ben dol op de smaakjes van Caprese. Basilicum, Mozzarella en tomaat
(de kleuren van de Tricolore). Gewoon simpel en lekker, weinig aan toe te
voegen. Maar soms heb ik liever een warme ovenschotel dan een
salade. Dus daar heb ik wat op gevonden.
Een snel en makkelijk gerecht dat echt iedereen kan maken. Even de
tortellini koken en voor de rest doet de oven het werk.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel Tortellini alla Caprese te bereiden
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen (al dente) en laat ze goed uitlekken. Doe ze dan in op de bodem van een ovenschaal.
- Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de tortellini.
- Snij de mozzarella klein en doe de blokjes in de ovenschaal.
- Doe er de geraspte kaas en de basilicumblaadjes overheen en strooi er wat oregano over.
- Zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.