Serveer er ciabatta of foccacia bij.
Je kunt er ook nog een handvol rucola aan toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme Ravioli Caprese
PT20M
Lauwwarme Ravioli Caprese
Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren.
Omdat de pasta met alleen een plens olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is
vond ik het wel een leuk idee om deze twee gerechten samen te voegen.
Eerlijk gezegd te simpel voor woorden maar het resultaat was verbluffend lekker.
De smaak van de salade Caprese kwam doordat het een beetje lauw werd van de warme pasta heel erg goed tot zijn recht.
En de topping van Parmezaanse kaas maakte het geheel nog lekkerder.
Ik vind nu dat het een ideale combinatie is en zal het niet zo snel nog eens apart van elkaar serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme Ravioli Caprese te bereiden
- Was de tomaatjes en snijd ze doormidden, snijd de mozzarella dormidden, snijd de ui in halve ringen, rasp de gewenste hoeveelheid kaas, snijd de basilicum in reepjes.
- - Maak van de tomaatjes, mozzarella, ui, basilicum een salade en voeg olijfolie en peper & zout toe.
- Kook de ravioli al dente en laat even uitlekken.
- Meng de salade door de uitgelekte ravioli en voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe.
- Bestrooi met de versgeraspte Parmezaanse kaas.