Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientompoezen
PT45M
Aardbeientompoezen
Een heerlijk aardbeientompoezen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientompoezen te bereiden
Laat het bladerdeeg geheel of gedeeltelijk ontdooien en snijd de plakjes in de lengte doormidden.Beboter een bakblik en leg de plakjes erop.Klop de eidooier los met wat water en bestrijk hiermee de plakjes.Bestrooi ze met wat suiker en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven (200C).Bak de plakjes 20 min.Haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.Maak in de baktijd de aardbeien schoon en snijd ze doormidden.Bestrooi de aardbeien met de bastersuiker.Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker en meng de aardbeien door de slagroom.Verdeel deze aardbeienroom over 4 koeken en leg de andere koeken erop.Serveer ze direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
vivian zegt:
jaapb zegt: