FF op de valreep nog aardbeien kopen en bereiden.
Oók leuk om met de oudere (klein)kinderen te maken.
De allerkleinsten kunnen meehelpen met poedersuiker
strooien (is aanrechtblad en vloer meteen gesuikerd) en
de muntblaadjes erop zetten.
Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientompoucen
PT190M
Aardbeientompoucen
Een heerlijk aardbeientompoucen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
190 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
foldertje bij aardbeien aankoop
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientompoucen te bereiden
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes.
Leg ze op het papier.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg,.(voorkomt bol staan), bestrijk met ei.
Amandelschaafsel over 4 rondjes strooien en iets aandrukken,
15 min bakken, af laten koelen.
Gelatine blaadjes 10 min weken in koud water.
In pannetje op laag vuur oplossen.
Aardbeien met staafmixer pureren.
Afgekoelde gelatine bij de aardbeien voegen.
Slagroom kloppen en bij de aardbeienpuree doen.
Doe over in de vierkante schaal en 3 uur laten opstijven.
De "bavarois" ff een paar seconden in warm water zetten
en dan storten op een (vochtig gemaakt) groot bord.
Steek er 4 rondjes uit.
Maak de tompouce:
een plakje bladerdeeg,
een rondje bavarois,
afdekken met rondje bladerdeeg met amandelen
poedersuiker strooien
muntblaadje als garni
Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes.
Leg ze op het papier.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg,.(voorkomt bol staan), bestrijk met ei.
Amandelschaafsel over 4 rondjes strooien en iets aandrukken,
15 min bakken, af laten koelen.
Gelatine blaadjes 10 min weken in koud water.
In pannetje op laag vuur oplossen.
Aardbeien met staafmixer pureren.
Afgekoelde gelatine bij de aardbeien voegen.
Slagroom kloppen en bij de aardbeienpuree doen.
Doe over in de vierkante schaal en 3 uur laten opstijven.
De "bavarois" ff een paar seconden in warm water zetten
en dan storten op een (vochtig gemaakt) groot bord.
Steek er 4 rondjes uit.
Maak de tompouce:
een plakje bladerdeeg,
een rondje bavarois,
afdekken met rondje bladerdeeg met amandelen
poedersuiker strooien
muntblaadje als garni
bametz-saffrie zegt:
Met een schaar knip je de bodem+vulling doormidden en dán de glazuurtop. Zó kan je het mooi halveren en je kunt er zelfs "tommy's" van maken! Vond het een leuk idee om door te geven...:p