Dit nagerecht is heel goed voor te bereiden. De panna cotta heeft een aantal uren nodig om op te stijven dus die kun je gerust de dag tevoren maken.
De aardbeiensalade wel dezelfde dag maken. Na plm. 2 uur is de salade goed ingetrokken..
Recept
« Terug naar recepten
Panna Cotta met cointreau en aardbeiensalade
PT20M
Panna Cotta met cointreau en aardbeiensalade
Panna Cotta een lekker romig puddinkje met een vleugje cointreau, daarbij een frisse aardbeiensalade. Het zoete van de panna cotta past heel goed bij het frisse van de aardbeien.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna Cotta met cointreau en aardbeiensalade te bereiden
- Panna Cotta: Week de gelatine plm 10 minuten in koud water.
- Breng de slagroom en de suiker- onder regelmatig roeren - in een steelpan aan de kook. Haal de pan van de warmtebron.
- Knijp de gelatine goed uit en doe de gelatine bij de room in het pannetje. Klop goed door met een garde. Laat even staan. Roer de cointreau erdoor.
- Spoel de vormpjes voor de panna cotta om met koud water.
- Vul de vormpjes met de gekookte room en laat dit opstijven in de koelkas.
- Aardbeiensalade: Snij de aardbeien in kleinere stukjes. Meng de aardbeien met desinaasappelsap, cointreau en vanillesuiker. Laat de salade een paar uur intrekken.
- Serveer de panna cotta samen met de aardbeiensalade.