Recept
« Terug naar recepten
Dessert-bordje
PT40M
Dessert-bordje
Een heerlijk dessert-bordje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert-bordje te bereiden
Week de gelatine blaadjes in water.
Room en suiker het open gesneden vanillestokje en likeur aan de kook brengen.
Zet het vuur lager voeg de gelatine goed uitgeknepen toe roer goed maar laat niet meer koken. Haal de vanille stokjes uit de room.
Als deze massa voor de helft is afgekoeld de aardbeien toevoegen en goed mengen.
Vul de glaasjes met de panna cotta laat deze goed opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Week de gelatine blaadjes in water.
Room en chocolade op warmen niet laten koken voeg de gelatine toe en roer goed. Laat afkoelen maar de massa moet nog een beetje vloeibaar zijn. Meng nu de mascarpone eronder. Vul de glaasjes en laat opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Dresseer alles op bord en serveer zeer fris.
Room en suiker het open gesneden vanillestokje en likeur aan de kook brengen.
Zet het vuur lager voeg de gelatine goed uitgeknepen toe roer goed maar laat niet meer koken. Haal de vanille stokjes uit de room.
Als deze massa voor de helft is afgekoeld de aardbeien toevoegen en goed mengen.
Vul de glaasjes met de panna cotta laat deze goed opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Week de gelatine blaadjes in water.
Room en chocolade op warmen niet laten koken voeg de gelatine toe en roer goed. Laat afkoelen maar de massa moet nog een beetje vloeibaar zijn. Meng nu de mascarpone eronder. Vul de glaasjes en laat opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Dresseer alles op bord en serveer zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: