Klik op foto om te vergroten.
Bereiding is 15 min, opstijven van dessert +/- 4 uur.
Recept
« Terug naar recepten
Dessert : panna cotta
PT15M
Dessert : panna cotta
Een heerlijk dessert : panna cotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert : panna cotta te bereiden
Week de gelatine blaadjes in water.
Room en suiker het open gesneden vanillestokje en amaretto aan de kook brengen.
Zet het vuur lager voeg de gelatine goed uitgeknepen toe roer goed maar laat niet meer koken. Haal de vanille stokjes uit de gemengde massa.
Vul de glaasjes met de aardbeien vervolgens met de panna cotta laat deze goed opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Laat chocolade smelten met de room voeg deze bij de op gesteven panna cotta laat even afkoelen. Serveer zeer fris als dessert of als zoetig hapje.
Room en suiker het open gesneden vanillestokje en amaretto aan de kook brengen.
Zet het vuur lager voeg de gelatine goed uitgeknepen toe roer goed maar laat niet meer koken. Haal de vanille stokjes uit de gemengde massa.
Vul de glaasjes met de aardbeien vervolgens met de panna cotta laat deze goed opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Laat chocolade smelten met de room voeg deze bij de op gesteven panna cotta laat even afkoelen. Serveer zeer fris als dessert of als zoetig hapje.