Recept
« Terug naar recepten
Ahornsiroop(ijs)mousse met gekaramelliseerde walno
PT30M
Ahornsiroop(ijs)mousse met gekaramelliseerde walno
Een heerlijk ahornsiroop(ijs)mousse met gekaramelliseerde walno recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ahornsiroop(ijs)mousse met gekaramelliseerde walno te bereiden
Hak de noten grof, laat ze met de eetlepel suiker karamelliseren in een koekenpan, blijven roeren. Niet in de hete pan laten staan, meteen overdoen op een diep bord bv.
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de suiker, maïzena en ahornsiroop goed stijf.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de slagroom en de likeur of cognac door het eiwitschuim. Meng de noten erdoor. Doe over in een schaal en zet koel weg, of: schep in muffinvormpjes en zet minstens 2 uur in de diepvries. Als je dit als mousse wilt eten, maak het dan niet te lang van te voren.
Serveertips
Bedruppel met wat ahornsiroop en garneer met een paar walnoten.
Als je geen muffinvorm hebt kun je het mengsel ook in een platte diepvriesdoos scheppen en er later puntjes van snijden.
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de suiker, maïzena en ahornsiroop goed stijf.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de slagroom en de likeur of cognac door het eiwitschuim. Meng de noten erdoor. Doe over in een schaal en zet koel weg, of: schep in muffinvormpjes en zet minstens 2 uur in de diepvries. Als je dit als mousse wilt eten, maak het dan niet te lang van te voren.
Serveertips
Bedruppel met wat ahornsiroop en garneer met een paar walnoten.
Als je geen muffinvorm hebt kun je het mengsel ook in een platte diepvriesdoos scheppen en er later puntjes van snijden.
Ilse zegt: