Recept
« Terug naar recepten
Blackberry (bramen) curd
PT20M
Blackberry (bramen) curd
Altijd gedacht dat curd onlosmakelijk met citroen verbonden was totdat ik
een overschot aan bramen had en het internet raadpleegde wat ik er nog
meer mee kon maken dan de jam die ik al een grote hoeveelheid had
staan.
Toen ik dit recept tegen kwam leek het me wel leuk en lekker om het een
keertje te proberen en het was uiteindelijk nog veel lekkerder dan ik me had
voorgesteld.
Eigenlijk kun je allerlei soorten fruit gebruiken om curd mee te maken.
Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven maar geef verder alle
credits aan "Laura's bakery" waar ik het recept gevonden heb.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Laura,s bakery. In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blackberry (bramen) curd te bereiden
- Was de bramen en pureer ze met behulp van een blender of een staafmixer.
- Doe de puree in een pan en voeg suiker, eieren, citroensap, zout en boter toe en roer alles goed door elkaar.
- Zet de pan op een laag vuur en laat de boter smelten. Blijf voortdurend (10 tot 15 minuten) goed doorroeren tot yoghurt dikte. Gebruik hiervoor een garde.
- Giet de bramen curd in schone potjes (vaatwasser of sodawater) draai het dekstel er strak op en zet ze tenminste 5 minuten op zijn kop.
- De ongeopende potjes kun je op een donkere koele plek nog jaar bewaren. Na opening bewaar je ze in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker voor op taarten en scones, maar ook op brood, bij een bolletje ijs of door de yoghurt. Vervang de lemon curd eens door deze bramen variant.