Recept
« Terug naar recepten
Deense rodekool met rode bessen
PT45M
Deense rodekool met rode bessen
Onlangs was ik een paar dagen in Denemarken in verband met het
jaarlijkse kerst shoppen. Toen ik me eens ging verdiepen in de culinaire
hoogstandjes van dat land kwam ik erachter dat ze, behalve het heerlijke
smørrebrød, ook veel wild op het menu hebben staan. Erg lekker natuurlijk
in deze periode rond Kerstmis. Ook in Denemarken wordt er bij wild
traditiegetrouw rode kool geserveerd en wel met bessengelei (jam) want
dat geeft de rode kool een zoete smaak en een mooie glans.
Ik heb wat rondgesnuffeld in mijn kookboeken en daar kwam ik dit recept
tegen.
Lekker bij Scandinavische winter en wildgerechten, maar ook bij Hollandse
hachee.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
De Scandinavische keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense rodekool met rode bessen te bereiden
- Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de rodekool en snij de kool zo fijn mogelijk, schil de appel en snij deze in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem, roer de suiker erdoorheen en fruit die even mee.
- Schep eerst de stukjes appel en vervolgens de rodekool erdoor. Voeg de azijn toe en breng alles aan de kook.
- Voeg nu 1 ½ dl water, een beetje zout, de kruidnagels en de steranijs toe en breng alles weer aan de kook.
- Kook de rodekool op een klein pitje in 30 à 40 minuten gaar.
- Neem de pan van het vuur en roer de bessengelei (jam) door de rodekool.