Recept
« Terug naar recepten
Aziatische wok met asperges, garnalen en zwarte bonensaus
PT30M
Aziatische wok met asperges, garnalen en zwarte bonensaus
Deze wokschotel is een eigen verzinsel omdat ik weer eens een ander
gerecht met asperges wilde maken en omdat ik nog wat zwarte bonensaus
had staan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische wok met asperges, garnalen en zwarte bonensaus te bereiden
- Schil de asperges en snij ze in stukjes, snij de champignons in kwarten, de paprika in stukjes, snij de paksoi en hou het blad apart van het onderste deel.
- Verhit olie in een wok en wok hierin de aspergestukjes, champignons, paprika en het onderste gedeelte van de paksoi enkele minuten.
- Voeg de geraspte gember, gehakte knoflook, fijngesneden peper, zwarte bonensaus, limoensap en rijstwijn toe en meng alles goed door elkaar, laat het een paar minuutjes meebakken.
- Voeg dan het bladgedeelte van de paksoi en de (gemarineerde) garnalen toe en roerbak dit weer voor enkele minuten.
- Voeg als laatste de lenteui en/of koriander toe en hou een beetje achter voor de garnering.
- Serveer er rijst of noedels bij.