KookJij

Appel curd (Apple curd)

Deze appel curd omschrijf ik het beste als fris zoet en een beetje kruidig. Niet alleen lekker voor op een scone tijdens een high tea, ook heerlijk op een verse wafel, appeltaart of op een pannenkoek. Een leuke en lekkere variatie op de beter bekende Lemon curd. Dit heb ik gemaakt tijdens een middagje hobbyen met een gedeelte van mijn appels van eigen oogst.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel curd (Apple curd) te bereiden

  1. Schil de appels snij ze in stukjes en doe ze in de blender, voeg het citroensap toe en pureer alles fijn.
  2. Doe de puree in een pan, voeg boter, eieren en suiker toe, zet de pan op een klein vuurtje en roer alles door elkaar (gebruik hiervoor een garde) roer tot de boter gesmolten is.
  3. Voeg dan zout, gemberpoeder en kaneel toe, blijf goed roeren (tot vla dikte) zodat de kruiden zich goed verdelen.
  4. Schep dan de curd in goed schoongemaakte potjes (vaatwasser of sodawater) draai het deksel er goed vast op en zet de potjes 5 minuten op zijn kop. Daarna kun je ze omdraaien. Let op dat de potjes goed vacuüm zijn. Dit kun je controleren door met je vinger op het deksel te duwen, deze mag niet 'klikken'.
  5. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats, bij voorkeur in de kelder. Na opening de potjes in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst