Recept
« Terug naar recepten
Twentse Kruutkoek
PT75M
Twentse Kruutkoek
Wedden :) dat je het beslag voor deze smakelijk kruutkoek in minder dan 10
minuten in de oven hebt staan? Het meeste werk zit 'm in het bij
elkaar graaien van de ingrediënten en het afwegen :) Een koek zonder ei
en vet, die een vriendin meebracht en waar ik uiteraard het recept van
kreeg.
Super lekker.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Van een vriendin. Eigen tekst en foto.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Twentse Kruutkoek te bereiden
- Doe alle ingrediënten na nauwkeurig afwegen in een kom en mix tot een homogeen beslag.
- Vet een cakeblik in en bestuif met bloem.
- Stort het beslag in de cakevorm en zet in het midden van een voorverwarmde oven van 160-180 graden.
- Ik heb 170 graden genomen.
- Laat de koek 60-70 minuten bakken.
- In het blik op een rooster 15minuten laten afkoelen.
- En vervolgens smullen bij een lekkere kop koffie of thee.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Geproefd bij een vriendin en met het recept naar huis :)