Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
PT20M
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Een heerlijk voorgerechtje. Kan trouwens ook goed als tussengerecht
wanneer je meerdere gangen hebt. Is erg gemakkelijk te maken. Fijn als je
gasten hebt want je kunt het sausje al van te voren maken en de coquilles
klaarzetten
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
ELLE eten In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus te bereiden
- Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
- Breng intussen de ingrediënten voor het sausje (behalve de maïzena) aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus.
- Doe op elk bord een schep van de saus en verdeel de coquilles over 4 borden.
- Garneer met fijngesneden bosui en een partje limoen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt het ook serveren op een bedje van geroerbakte paksoi met het sausje in een bakje ernaast