KookJij

Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

Een heerlijk voorgerechtje. Kan trouwens ook goed als tussengerecht wanneer je meerdere gangen hebt. Is erg gemakkelijk te maken. Fijn als je gasten hebt want je kunt het sausje al van te voren maken en de coquilles klaarzetten
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: ELLE eten In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus te bereiden

  1.  Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
  2. Breng intussen de ingrediënten voor het sausje (behalve de maïzena) aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus.
  3. Doe op elk bord een schep van de saus en verdeel de coquilles over 4 borden.
  4. Garneer met fijngesneden bosui en een partje limoen. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt het ook serveren op een bedje van geroerbakte paksoi met het sausje in een bakje ernaast

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst