In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen.
Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte- of visgerechten.
Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees
PT20M
Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees
Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees
dineetje bij mijn dochter.
Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren
kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken.
Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet
en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als
bijgerecht klaargemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Mijn dochters geheugen en Internet
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees te bereiden
- Pompoen schillen en in blokjes snijden.
- Verhit de olie en bak hierin de gehakte knoflook, geraspte gember en de gesnipperde sjalotten ongeveer 3 minuten. Schep goed door elkaar.
- Voeg de pompoenblokjes toe en strooi de suiker erover. Bak de pompoen ongeveer 5 tot 10 minuten en blijf het goed door elkaar scheppen.
- Voeg de bouillon en de vissaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op een klein pitje zachtjes sudderen tot het vocht verdampt en de pompoen zacht is.
- Voeg het sap van de limoen toe en strooi er wat verse peper uit de molen overheen.
- Voeg eventueel zout naar smaak toe, ik vond het niet nodig want door de vissaus is het al zout genoeg.