KookJij

Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees dineetje bij mijn dochter. Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken. Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als bijgerecht klaargemaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Mijn dochters geheugen en Internet
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees te bereiden

  1. Pompoen schillen en in blokjes snijden.
  2. Verhit de olie en bak hierin de gehakte knoflook, geraspte gember en de gesnipperde sjalotten ongeveer 3 minuten. Schep goed door elkaar.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en strooi de suiker erover. Bak de pompoen ongeveer 5 tot 10 minuten en blijf het goed door elkaar scheppen.
  4. Voeg de bouillon en de vissaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op een klein pitje zachtjes sudderen tot het vocht verdampt en de pompoen zacht is.
  5. Voeg het sap van de limoen toe en strooi er wat verse peper uit de molen overheen.
  6. Voeg eventueel zout naar smaak toe, ik vond het niet nodig want door de vissaus is het al zout genoeg.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen.
Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte- of visgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst