Laap is Thais voor "hakken" en het hapje heeft gehakt vlees van varken, rund, lam of kip als basis.
Recept
« Terug naar recepten
Gehakthapje in slabladen (Laab, Laap, Larb)
PT20M
Gehakthapje in slabladen (Laab, Laap, Larb)
Ik had gehakt en sla in de koelkast en kon me herinneren dat ik dit recept
gezien had in een van mijn Thaise kookboeken. In het kookboek staat het
bij de voorgerechten en is het voor 6 personen. Ik heb het als hoofdgerecht
gegeten en dan zijn de aangegeven hoeveelheden voor 3 personen. Met
rijst erbij en een heerlijke pittige mango/avocado salade was het dus ook
zeer geschikt als hoofdgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
De allerlekkerste Thaise gerechten. Zelf een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakthapje in slabladen (Laab, Laap, Larb) te bereiden
- Doe de in stukjes gesneden peper, gepelde knoflook en geschilde gember in de vijzel (of keukenmachine) en maak het fijn. Voeg olie en water toe zodat er een papje ontstaat.
- Roerbak dit papje ongeveer 4 minuutjes in de wok. Voeg gehakt toe, bak het rul tot het bruin is en voeg de gesnipperde ui toe. (3 minuten)
- Doe de vissaus, limoensap en gehakt koriander erbij en roerbak tot het gehakt droog is.
- Doe de slablaadjes in kommetjes of in een grote schaal en schep het gehakt hierin.