Recept
« Terug naar recepten
Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......
PT180M
Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......
Dit stoofvlees sprak me wel aan in het bijzonder voor de bij behorende
jachtschotel, die je dan met rode kool en tutti frutti erbij kunt serveren.
Daags van te voren kun je het stoofvlees alvast bereiden . Er staan best
veel vlees stoofgerechten op Smulweb, maar deze is dan toch weer nét
anders en bereid met Herfstbok als vocht. Heerlijk comfort food bij deze
herfstachtige , regenachtige dagen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel...... te bereiden
- Verhit de boter en de zonnebloemolie en bak hierin de vleesblokjes mooi lichtbruin.
- Voeg de uien toe en roerbak deze enkele minuten mee.
- Verwarm ondertussen het bier op een zacht vuurtje en schenk het bij het rundvlees.
- Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof met het deksel op de pan zachtjes 1,5 uur.
- Besmeer het brood met de mosterd en snij het in kleine blokjes.
- Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur met het deksel op de pan.
- Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Zie tip *** Zie tip **
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
*** Ik neem altijd een klein van schil ontdaan sjalotje en prik daar de
kruidnagels in. Dit voorkomt veelal het zoeken naar de kruidnagels in je
stoofje....
** Mocht je stoofje nog wat te dun zijn, bind dan met wat maïzena of stoof
nog 20 minuten na zonder deksel op de pan.