Dien op met zelfgemaakte frieten, en natuurlijk met zelfgemaakt appelmoes. Hmmmmm.
Drink er hetzelfde bier bij waar je het mee klaarmaakt.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
PT180M
Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mario`s Vlaamse Keuken (Mario Cattoor)/In eigen keuken bereid en gefotografeerd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot) te bereiden
- Smelt de boter in een grote pan. Snijd de uien half grof en stoof aan tot ze bruin kleuren.
- Verwijder de uien uit de pan en bak in dezelfde pan het stoofvlees snel bruin. Kruid met peper en zout.
- Voeg de uien toe, samen met het kruidentuiltje en de bruine suiker. Smeer de boterhammen met de mosterd en voeg toe.
- Roer goed om en giet hierbij het bier. Laat 3 uur sudderen op een zeer laag vuurtje. Roer af en toe om. Het stoofvlees is klaar als het in de mond smelt. Verkies je een dikke saus, dik dan bij met aardappelzetmeel of een extra sneetje brood.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Dankjewel voor dit lekkere recept
Wilmie Willemse zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Wilmie Willemse zegt:
Alvast smakelijk eten,
groetjes van Wilmie.