Recept
« Terug naar recepten
De allersimpelste Hollandaise saus
PT5M
De allersimpelste Hollandaise saus
Ik had al een eenvoudig recept voor Hollandaisesaus maar daarin gebruikte
ik altijd alleen het eigeel. Omdat ik slecht ben in weggooien had ik dus op
een gegeven moment allerlei bakjes met eiwit in mijn vriezer. Komt
natuurlijk altijd wel weer een keer van pas maar toch was ik nieuwsgierig of
het ook zou lukken met hele eieren. Op Internet kwam ik dit supersimpele
recept tegen en deze hou ik erin. Deze saus is extra lekker door het
eiwit, daardoor is deze saus veel luchtiger dan de klassieke
Hollandaisesaus.
In slechts 3 minuten heb je een heerlijke luchtige Hollandaisesaus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
24-Kitchen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De allersimpelste Hollandaise saus te bereiden
- Verhit de boter in een pannetje.
- Breek de eieren in de blender en zet aan. De warmte in de blender neemt toe en zorgt ervoor dat de eieren een vastere structuur krijgen.
- Knijp de citroen uit in de blender en voeg zout toe.
- Doe tot slot beetje bij beetje de gesmolten boter in de blender. Laat de machine nog even zijn werk doen gedurende 30-50 seconden. En uw saus is klaar.
- Maak eventueel nog verder op smaak met een likje mosterd.
- Serveer de saus direct.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
De ultieme saus voor bij asperges, maar ook voortreffelijk bij vis en eggs Benedict.