Eigenlijk kun je de naam van dit gerecht maar beter niet vertalen, want wie loopt er nou warm voor een pad in het gat?
Elke moeder in het Verenigd Koninkrijk heeft zo haar eigen recept en elke zichzelf respecterende Pub heeft dit gerecht wel op de menukaart staan.
Ik heb van een aantal recepten mijn eigen variatie gemaakt en ik heb het geserveerd met aardappel puree en witte bonen in tomatensaus. Een echt Engels geheel dus. Simpel maar wel erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Britse “Toad in the hole” (Pad in het gat)
PT60M
Britse “Toad in the hole” (Pad in het gat)
Dit traditioneel Engelse gerecht bestaat uit worstjes in een Yorkshire pudding beslag, meestal geserveerd met de bijbehorende uienjus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Britse “Toad in the hole” (Pad in het gat) te bereiden
- Doe de olie in bakblik en wentel de worstjes erdoorheen. Bak de worstjes 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Maak intussen het beslag van de melk, de eieren en de bloem. Voeg de tijm en peper en zout toe.
- Giet het beslag over de worstjes en bak het geheel in ongeveer 40 minuten op 200 graden gaar.
- Bereid ondertussen de jus. Smelt de boter en voeg de uien in ringen toe. Laat dit 8 tot 10 minuten op een middelhoog vuurtje stoven. Voeg peper en zout toe. Strooi er de bloem bij
en roer dit enkele minuten goed door. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg daarna de bessenjam, Worcestersaus en de rode bessenjam toe. Laat de saus nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes doorkoken.