Recept
« Terug naar recepten
Engelse Pie (ovenschotel)
PT60M
Engelse Pie (ovenschotel)
Dit typisch Engelse gerecht kun je in een aantal varianten tegenkomen. De meest bekende zijn wel de Shephers Pie met lamsgehakt en de Cottage Pie met rundsgehakt. Ook de groenten die er in zitten worden willen nog wel eens varien maar erwten, wortelen en uien worden eigenlijk wel in elke Pie gebruikt.
Dat worchestersaus in en een Pie zit zou je wel kunnen verwachten maar ik heb er als extra smaak maker ook nog de typische HP sauce aan toegevoegd die je in elke Engelse Pub standaard op tafel aantreft naast peper, zout, olie en azijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Engelse Pie (ovenschotel) te bereiden
- Fruit de knoflook in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Daarna gaan de fijngesneden wortel, ui en prei erbij en als laatste voeg je de erwten toe.
- Vervolgens doe je de bouillonblokken, worchestersaus, HP sauce, en de tomatenpuree erbij
maak op smaak met peper en zout. - Maak puree van de gekookte aardappelen met de room, mosterd (poeder) en maak dit op smaak met peper en zout, voeg naar wens een klontje boter toe.
- Doe nu het groente/gehakt mengsel in een ovenschaal en doe de puree eroverheen.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Zet de schaal 20-25 minuten in de onderste helft van een voorverwarmde oven op 180 graden.