Recept
« Terug naar recepten
Wraps met Caesar salade
PT30M
Wraps met Caesar salade
Dat ik dol ben op wraps dat mag wel duidelijk zijn. Ze zijn ook een dankbaar ingrediënt om mee te werken.
Deze keer heb ik een vulling gemaakt van Caesar salade. Ik heb de vulling samengesteld zoals ik die zelf het lekkerste vind. Ik heb de hoeveelheden gebruikt voor 4 personen, dus kies zelf of je 4 grote of 8 kleine wraps neemt.
TIP: De salade zelf is natuurlijk ook erg lekker zonder de wraps.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wraps met Caesar salade te bereiden
- Voorbereiding:
- Kook de kalkoenfilet ongeveer 10-15 minuten in water waarin een kippenbouillontablet is toegevoegd. Laat uitlekken en afkoelen.
- Kook de eieren (naar gewenste hardheid, zet ze eventjes in koud water en pel ze.
- Rasp de kaas.
- Bak de bacon krokant en laat deze uitlekken op keukenrol.
- Snij het brood in dobbelsteentjes en bak deze in een pan mooi krokant en bruin.
- Was en droog de sla.
- Snijd alle overige ingrediënten in klein stukjes. - Maak de dressing:
- Hak de knoflook en snij de ansjovis fijn, meng dit met alle andere ingrediënten tot een mooie gladde dressing. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper. - Bereiding:
- Meng alles in een grote salade kom goed doorelkaar. Gebruik niet alle dressing in een keer maar doe er beetje bij beetje bij totdat je zelf tevreden bent. Zonodig tussendoor even proeven.
- Maak de wraps eventjes een beetje warm zodat ze niet zo snel scheuren.
- Doe in elke wrap een flinke schep van de sla, rol ze op en snij ze doormidden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Misschien ook leuk om te weten is dat de uitvinder van de Caesar salade, dhr. Caesar Cardini, de salade naar zichzelf vernoemde en dat de naam dus niets met Julius Caesar te maken heeft.