KookJij

Romige pompoensoep met amandelen en Parmezaan (café Sjiek Maastricht)

Sommige van mijn soepen maak ik juist altijd op dezelfde wijze zoals bijvoorbeeld mijn Traditionele-erwtensoep gewoonweg omdat het een authentiek familierecept is waar naar mijn mening niets aan veranderd mag worden. Echter mijn pompoensoepen zijn een heel ander verhaal. Die maak ik het liefst elke keer weer anders. En dat is niet omdat het recept me niet bevalt maar gewoonweg omdat je met pompoen zoveel mogelijkheden hebt waardoor je automatisch wat vaker gaat variëren. Deze keer kwam in een recept tegen van Café Sjiek uit Maastricht. Met een paar kleine aanpassingen zet ik het hier neer.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Café Sjiek Maastricht, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige pompoensoep met amandelen en Parmezaan (café Sjiek Maastricht) te bereiden

  1. Laat de in blokjes gesneden pompoen (schillen is niet nodig) met de fijngesneden knoflook lekker 'zweten '.
  2. Blus het geheel met de kippenbouillon en laat het koken totdat de pompoen gaar is.
  3. Voeg dan het sap van de sinaasappels, de room, pittige mosterd, en als laatste de crème fraîche toe.
  4. Voeg zout en peper naar uw eigen smaak toe.
  5. Serveer met geschaafde amandelen en grof geschaafde echte Parmezaanse kaas. (Je kunt eventueel de amandelen eerst roosteren).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst