Recept
« Terug naar recepten
Romige pompoensoep met amandelen en Parmezaan (café Sjiek Maastricht)
PT30M
Romige pompoensoep met amandelen en Parmezaan (café Sjiek Maastricht)
Sommige van mijn soepen maak ik juist altijd op dezelfde wijze zoals
bijvoorbeeld mijn Traditionele-erwtensoep gewoonweg omdat het een
authentiek familierecept is waar naar mijn mening niets aan veranderd mag
worden.
Echter mijn pompoensoepen zijn een heel ander verhaal. Die maak ik het
liefst elke keer weer anders. En dat is niet omdat het recept me niet bevalt
maar gewoonweg omdat je met pompoen zoveel mogelijkheden hebt
waardoor je automatisch wat vaker gaat variëren.
Deze keer kwam in een recept tegen van Café Sjiek uit Maastricht. Met een
paar kleine aanpassingen zet ik het hier neer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Café Sjiek Maastricht, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pompoensoep met amandelen en Parmezaan (café Sjiek Maastricht) te bereiden
- Laat de in blokjes gesneden pompoen (schillen is niet nodig) met de fijngesneden knoflook lekker 'zweten '.
- Blus het geheel met de kippenbouillon en laat het koken totdat de pompoen gaar is.
- Voeg dan het sap van de sinaasappels, de room, pittige mosterd, en als laatste de crème fraîche toe.
- Voeg zout en peper naar uw eigen smaak toe.
- Serveer met geschaafde amandelen en grof geschaafde echte Parmezaanse kaas. (Je kunt eventueel de amandelen eerst roosteren).