Recept
« Terug naar recepten
Romige broccolisoep met spekreepjes
PT30M
Romige broccolisoep met spekreepjes
Soep kun je eigenlijk bijna overal van maken. Gewoon even inventariseren wat je in huis hebt en wat bij elkaar past. Zo is deze soep ontstaan en het was zeker een succes. De stronk van de broccoli kun je ook gewoon gebruiken. Het onderste stuk moet je dan wel eventjes schillen.
TIP: In plaats van spekreepjes kun je ook zalmsnippers gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige broccolisoep met spekreepjes te bereiden
- Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook, ui, bleekselderij en broccoli.
- Voeg ongeveer de helft van de warme kippenbouillon toe.
- Bak intussen in een andere pan de spekreepjes en hou die apart.
- Laat de soep 10 tot 15 minuten zachtjes koken, pureer het geheel met een staafmixer en voeg hierna de kruidenroomkaas en de room toe.
- Doe de rest van de bouillon erbij en maak op smaak met peper en zout.
- Dien op in borden en garneer met de krokant gebakken spekreepjes.