KookJij

Romige witlofsoep met beenham

Houd er rekening mee dat wanneer je dit als voorgerecht eet, dat dit een stevige goed vullende soep is.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige witlofsoep met beenham te bereiden

  1. Was de witlof, snij de stronkjes doormidden, snij de bittere kern eruit en snij de witlof in boogjes, pel de sjalotten en snijd ze fijn, snij de prei in grove stukken en was deze goed, schil de knolselderij, spoel af, en snij deze in blokjes, was de bleekselderij en snij deze in boogjes, schil en was de aardappelen, en snij er blokjes van.
  2. Verwarm olijfolie en fruit hierin eerst de sjalotten en doe er dan de witlof bij.
  3. Voeg daarna eerst de knolselderij en de aardappel toen, vervolgens de bleekselderij en de prei.
  4. Laat dit ongeveer 10 minuutjes stoven en voeg er dan de suiker, nootmuskaat, peper en zout aan toe.
  5. Roer het geheel goed om en voeg een gedeelte van de kippenbouillon toe, de groenten moeten bijna in zijn geheel onder de bouillon staan.
  6. Laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen zodat de groenten zacht worden.
  7. Als de groenten zacht zijn, dan pureer je het geheel mooi glad met een staafmixer.
  8. Voeg de overgebleven bouillon, de room en de cognac toe, roer alles goed door en maak het eventueel nog op smaak met peper, zout en/of bouillon.
  9. Doe op elk bord de beenham in de soep. Je kunt de ham ook in de pan bij de soep doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst