Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkoolsoep met prei en bleekselderij
PT30M
Romige bloemkoolsoep met prei en bleekselderij
Het soepseizoen is weer in volle gang!! Heerlijk want wij zijn van huis uit
echte soepeters en ik maak dan ook elke week een grote pan verse soep.
Deze keer wilde ik bloemkoolsoep maken maar bloemkool alleen kan wel
wat extra pit gebruiken vind ik. Daarom heb ik prei en bleekselderij erbij
gebruikt voor een wat stevigere smaak. Vervolgens heb ik de massa met de
staafmixer gepureerd en daar krijg je een mooie romige soep van. Doe er
nog wat (kook)room bij voor extra romig resultaat.
Ik heb er ook nog gehaktballetjes in gedaan maar als je liever een
vegetarische soep hebt laat je die gewoon weg en gebruik je
groentebouillon in plaats van runderbouillon.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkoolsoep met prei en bleekselderij te bereiden
- Verwarm wat olie in een grote soeppan en fruit hierin de fijngesneden prei en bleekselderij.
- Voeg dan de hete bouillon toe en doe er de fijngesneden bloemkool bij.
- Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Intussen kun je alvast de gehaktballetjes (voeg peper, zout en nootmuskaat toe) draaien. Zet de gehaktballetjes even apart.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe.
- Voeg dan de gehaktballetjes toe en verwarm deze in de soep tot ze gaar zijn (5 tot 10 minuten).