Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes
PT45M
Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes
Wat doe je als je bloemkool en een broccoli hebt liggen die de houdbaarheidsdatum naderen?
Precies, je maakt er een pan soep van. Met nog wat andere ingrediënten die ik nog in huis had maakte ik dit heerlijke soepje.
De fijngesneden bleekselderij zorgt voor een lekkere bite en de gerookte zalm voegt er een heerlijke zilte smaak aan toe.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes te bereiden
- Bloemkool en broccoli wassen en in roosjes snijden, bleekselderij wassen en in dunne boogjes snijden, zalm in reepjes snijden.
- Kook de bloemkool en broccoliroosjes in de bouillon gaar en pureer ze met een staafmixer tot een glad geheel
- Voeg de bleekselderij toe en laat het zachtjes garen.
- Voeg de room toe en roer het goed doorelkaar.
- Je schept de soep in een kom of op een bord en garneert met de zalmreepjes en evt. met bieslook (de zalmreepjes kunnen ook in de pan door de soep geroerd worden)