Recept
« Terug naar recepten
Salade met gewokte asperges en gerookte zalm
PT20M
Salade met gewokte asperges en gerookte zalm
De combinatie asperges met zalm is een veelvoorkomend duo.
Het klinkt heel simpel en dat is het in feite ook maar door de asperges in roomboter te wokken krijg je toch weer een hele andere smaak. Heerlijk romig en met een knapperige bite.
Je kunt hier gewoon een zak gemengde sla voor gebruiken.
Ijsbergsla, rucola of veldsla zijn ook prima alternatieven. Neem gewoon wat je zelf het lekkerste vind of wat je voorhanden hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gewokte asperges en gerookte zalm te bereiden
- Schil de asperges en snijd ze schuin in dunne plakjes, snijd de zalm in reepjes en maak de dressing.
- Verdeel de sla en de de zalmreepjes over de borden en giet de dressing eroverheen.
- Verhit de roomboter in een wok en wok de aspergeplakje in ongeveer 5 min. lichtbruin, bestrooi met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
- Verdeel de gewokte aspergeplakjes over de borden en garneer met pijnboompitjes en bieslook.