Recept
« Terug naar recepten
Romige soep met broccoli bloemkool en (knol)selderij
PT60M
Romige soep met broccoli bloemkool en (knol)selderij
Een heerlijke soep met gewone huis tuin en keuken ingredienten. Bloemkool/broccolisoep maak ik wel vaker maar de toevoeging van de knolselderij geeft de soep een voller en intensere smaak. En de soepballetjes van rundergehakt geven het net dat extraatje.
De hoeveelheden zijn voor een grote pan soep (ongeveer 7 liter) maar je kunt ook makkelijk alles halveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige soep met broccoli bloemkool en (knol)selderij te bereiden
- BNloemkool en broccoli wassen en in roosjes snijden (de steel van de broccoli kun je ook gebruiken, wel even schillen), knolselderij schillen en in blokjes snijden, bleekselderij wassen en in boogjes snijden.
- Peper en zout door het gehakt doen en balletjes draaien.
- Doe bloemkool, broccoli, knolselderij, en bleekselderij in een grote soeppan en doe er kokend water bij (waterkoker) totdat de groenten net onder water staan, laat dit rustig doorkoken totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de bouillon en maggiblokjes toe.
- Intussen kook je de gehaktballetjes in een ander pannetje.
- Pureer met een staafmixer de groentenmassa tot een mooi glad geheel, voeg de room en de gehaktballetjes (met kooknat) toe en vul het geheel aan met water uit de waterkoker.
- Voeg naar smaak nog wat peper uit de molen toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit is een undercover soep, ideaal voor volwassenen en kinderen die denken dat ze geen groenten lusten.