Recept
« Terug naar recepten
Gevulde eieren met gerookte zalm
PT20M
Gevulde eieren met gerookte zalm
Op zoek naar lekkere hapjes kwam ik op dit idee. Misschien niet
erg origineel maar wel erg lekker.
Heerlijk op een buffet maar ook als borrelhapje want iedereen is er dol op
en het is erg eenvoudig te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde eieren met gerookte zalm te bereiden
- Kook de eieren hard (10 minuten) laat ze schrikken en afkoelen. Pel ze en snijd ze doormidden. Haal de dooier eruit en leg de lege eiwitten op een schaal.
- Wrijf de dooiers door een zeef en voeg fijngesneden zalm, fijngesneden sjalot, creme fraiche, mosterd en peper/zout toe.
- Roer alles goed doorelkaar en voeg cayennepeper, citroensap en fijngeknipte bieslook toe.
- Vul met dit mengsel de eieren met behulp van een spuitzak of gewoon met 2 lepeltjes.
- Garneer met een stukje zalm, bieslook of peterselie.