KookJij

Flageolets met warm gerookte zalm en creme fraiche

Flageolets zijn groene kidneybonen. Ze zijn verkrijgbaar in blikjes. Wij vinden ze erg lekker en zeker zoals in dit recept met gerookte zalm en crème fraîche. In plaats van de kidneybonen kun je ook doperwtjes gebruiken. Het recept heeft enige jaren geleden in de Haagse Courant gestaan en is bij ons nog steeds een topper.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Haagsche Courant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flageolets met warm gerookte zalm en creme fraiche te bereiden

  1. Laat de flageolets op een zeef uitlekken. Spoel ze goed af met water en laat de bonen opnieuw uitlekken.
  2. Snij de zalm in stukjess.
  3. Spoel de waterkers met koud water. Verwijder de worteltjes en dikste stelen van de waterkers. Droog de waterkers.
  4. Ontvel de tomaatjes en snij deze in partjes.
  5. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de creme fraiche erdoor. Voeg de flageolets en de zalm erbij en laat alles onder voortdurend omscheppen in 5 min door en door warm worden.
  6. Op smaak maken met zout en peper. Schep de peterselie door het gerecht.
  7. Verdeel de waterkers over de borden.
  8. Verdeel de boontjes met zalm en room over de waterkers.
  9. Strooi de bieslook erover en leg de in partjes gesneden tomaten romdom.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van waterkers is rucola een goede vervanger.
Heerlijk met gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes of warm afgebakken stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst