Recept
« Terug naar recepten
Vis met prei, bleekselderij en tomaat uit de oven
PT60M
Vis met prei, bleekselderij en tomaat uit de oven
Weer een lekker simpel gerecht.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis met prei, bleekselderij en tomaat uit de oven te bereiden
Voorbereiding:
Snijd de sjalotjes grof, knoflook fijn snipperen.
De prei in dunne ringen, doe er ook een stukje groen bij, het groen is lekker pittig van smaak.
De bleekselderij in dunne halve maantjes snijden.
Tomaat ontvellen, zaadjes eruit halen en in blokjes snijden.
Aardappelen schillen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereiding:
Olijfolie in de hapjespan verwarmen en de sjalotjes met de knoflook fruiten. (niet bakken)
Na 5 min. de prei erbij en verder fruiten ong. 3 min. dan kan de bleekselderij erbij en nogmaals 5 min. fruiten, dan even goed doorbakken en de deksel op de pan en laat dit maar 10 stoven. Ondertussen kun je de aardappelen koken en als deze gaar zijn door de pureeknijper en met de warme melk en boter puree van maken en op smaak brengen met peper uit de molen en vers geraspte nootmuskaat.
Doe de kruiden crème, ong. 50 gram door het preimengsel.
Dan de tomatenblokjes erdoor roeren.
Vet de ovenschaal in en leg de vis erin kruid deze ook nog met peper en zout uit de molen.
Doe er dan een schepje kruiden crème op en bedek dit met het preimengsel.
Maak het af met de puree, strooi er paneermeel op leg er klontjes boter op.
Zet het in de voorverwarmde oven en laat het in 30 min. gaar (de vis) en bruin worden.
Snijd de sjalotjes grof, knoflook fijn snipperen.
De prei in dunne ringen, doe er ook een stukje groen bij, het groen is lekker pittig van smaak.
De bleekselderij in dunne halve maantjes snijden.
Tomaat ontvellen, zaadjes eruit halen en in blokjes snijden.
Aardappelen schillen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereiding:
Olijfolie in de hapjespan verwarmen en de sjalotjes met de knoflook fruiten. (niet bakken)
Na 5 min. de prei erbij en verder fruiten ong. 3 min. dan kan de bleekselderij erbij en nogmaals 5 min. fruiten, dan even goed doorbakken en de deksel op de pan en laat dit maar 10 stoven. Ondertussen kun je de aardappelen koken en als deze gaar zijn door de pureeknijper en met de warme melk en boter puree van maken en op smaak brengen met peper uit de molen en vers geraspte nootmuskaat.
Doe de kruiden crème, ong. 50 gram door het preimengsel.
Dan de tomatenblokjes erdoor roeren.
Vet de ovenschaal in en leg de vis erin kruid deze ook nog met peper en zout uit de molen.
Doe er dan een schepje kruiden crème op en bedek dit met het preimengsel.
Maak het af met de puree, strooi er paneermeel op leg er klontjes boter op.
Zet het in de voorverwarmde oven en laat het in 30 min. gaar (de vis) en bruin worden.