Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met een Italiaans tintje
PT30M
Wortelsoep met een Italiaans tintje
Ik had nog een zak wortels liggen die nodig op en ik moest soep maken dus
1 + 1 = 2
Beetje aardappels erbij (want die heb ik altijd wel in huis) en nog wat
bleekselderij die ik nog in de koelkast vond, nog wat uien en knoflook (ook
altijd wel in huis) een beetje salie uit de tuin, van de struik die alleen maar
groter wordt, geeft er een heerlijk Italiaans tintje aan en ziehier: een super
gezonde en makkelijke wortelsoep is het resultaat.
Je kunt deze soep ook heel goed vegetarisch maken, daarvoor gebruik je
dan groentebouillon. Houd je juist van vlees dan kun je er ook
(zelfgemaakte) soepballetjes in doen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met een Italiaans tintje te bereiden
- Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook glazig.
- Voeg de wortel, aardappel en bleekselderij toe en schep alles door elkaar totdat alles is bedekt met een laagje olie.
- Schenk dan de warme bouillon op de groenten en laat alles 20-30 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer glad. Maak indien nodig op smaak met peper en zout.
- Bak de salie in een laagje hete olie en garneer hiermee de soep in het bord of kop.
- Optioneel: je kunt er ook nog wat geroosterde pijnboompitten overheen strooien.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt de soep ook oppimpen met een beetje verkruimelde feta of heel dungesneden Chorizo.