Recept
« Terug naar recepten
Ananas met kletskoppen
PT45M
Ananas met kletskoppen
Een heerlijk ananas met kletskoppen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas met kletskoppen te bereiden
Breng het wateraan de kook met de suiker, rozemarijn, steranijs, gespleten vanillestokjes, de gehalveerde citroen en sinaasappel. Maak de ananas schoon en snijd deze overlangs in 12 gelijke parten. Verwijder de harde kernen en leg de sinaasappelparten in de kokende siroop. Breng de siroop opnieuw aan de kook en laat de ananas in de siroop afkoelen. Schep een deel van de siroop uit de pan in een kleiner pannetje. Kook dit in voor de saus.
De tulpjes van kletskoppen:
Leg de kletskoppen op een bakplaat in een voorverwarmde oven. Als de kletskoppen wat slap en buigzaam zijn, haal je deze uit de oven. Druk de buigzame kletskoppen in een eierdoosje als een tulpje. Laat de kletskoppen in het eierdoosje afkoelen tot ze weer hard zijn.
De opbouw van het gerecht:
Leg de stukken ananas op een bord en zet hier een kletskoptulpje bij. Vul het tulpje met een bolletje vanille-ijs en giet een beetje van de ingekookte siroop over het gerecht.
De tulpjes van kletskoppen:
Leg de kletskoppen op een bakplaat in een voorverwarmde oven. Als de kletskoppen wat slap en buigzaam zijn, haal je deze uit de oven. Druk de buigzame kletskoppen in een eierdoosje als een tulpje. Laat de kletskoppen in het eierdoosje afkoelen tot ze weer hard zijn.
De opbouw van het gerecht:
Leg de stukken ananas op een bord en zet hier een kletskoptulpje bij. Vul het tulpje met een bolletje vanille-ijs en giet een beetje van de ingekookte siroop over het gerecht.
ien zegt: