KookJij

Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom

Een heerlijk appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom te bereiden

Schil de appels en snijd ze in stukken. Breng ze met de wijn of sherry en de rozijnen aan de kook en roer ze in circa 15 minuten tot een grove compote. Verdeel deze over 4 coupes of kommetjes.
Bereiden:
Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneelpoeder stijf. Spatel de vanillevla erdoor. Snijd de ontbijtkoek in lange repen. Zet deze in de compote met in het midden een toef vanillekaneelroom.
Tip:
De rozijnen kunnen worden vervangen door stukjes abrikoos.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst