Recept
« Terug naar recepten
Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom
PT25M
Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom
Een heerlijk appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom te bereiden
Schil de appels en snijd ze in stukken. Breng ze met de wijn of sherry en de rozijnen aan de kook en roer ze in circa 15 minuten tot een grove compote. Verdeel deze over 4 coupes of kommetjes.
Bereiden:
Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneelpoeder stijf. Spatel de vanillevla erdoor. Snijd de ontbijtkoek in lange repen. Zet deze in de compote met in het midden een toef vanillekaneelroom.
Tip:
De rozijnen kunnen worden vervangen door stukjes abrikoos.
Bereiden:
Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneelpoeder stijf. Spatel de vanillevla erdoor. Snijd de ontbijtkoek in lange repen. Zet deze in de compote met in het midden een toef vanillekaneelroom.
Tip:
De rozijnen kunnen worden vervangen door stukjes abrikoos.