Er zitten nogal wat ingredienten in deze soep, maar verder is de soep gemakkelijk te maken. Ik heb de soep voor een aantal gasten gemaakt en die vonden de soep erg lekker en wilden het recept. Deze soep is een combinatie van diverse pompoensoep-recepten en ook
nog wat van mezelf. Deze soep heeft een heerlijke romige pittige smaak
met een wat frisse nasmaak. Echt een heerlijke en ook nog super gezonde
soep.
Voor vegetariers In plaats van de gevogeltefond een groentebouillontablet oplossen in 1 dl warm water. Geef de soepstengel met zachte geitenkaas. Ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Romige pompoensoep met appel en crème fraîche
PT30M
Romige pompoensoep met appel en crème fraîche
Een lekker romige soep van een hokkaido-pompoen (bolle oranje) met appel, winterpeen, prei en appel. Lekker met geroosterde pompoenpitten als garnering. echt een soepje voor als je gasten kriijgt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pompoensoep met appel en crème fraîche te bereiden
- Olie + boter verhitten in een grote pan. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Kerriepoeder even meebakken.
- Stukjes pompoen, groenten en appel eraan toevoegen. Alles goed doorroeren en even meebakken.
- Wijn, gevogelte-fond en slagroom hieraan toevoegen en alles aan de kook brengen.
- Soep ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken tot de groenten zacht zijn.
- Dan de crème fraîche erbij en de soep schuimig pureren met de staafmixer.
- Proeven! Eventueel op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en
cayennepeper. - Soep garneren met geroosterde pompoenpitten en een paar druppels pompoenpit-olie.
- Leg er een soepstengel omwikkeld met Serranoham of Parmaham naast.