Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
PT50M
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Een lekker, traditioneel, Hollands recept, maar toch weer heel anders door
de toplaag van de rösti. Extra smaakvol met de spekjes , de mosterd, appel
en rozijnen. In een handomdraai gemaakt en hup alles in de ovenschotel.
Zo zet je dit gerecht in een mum van tijd op tafel.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti. te bereiden
- Start met het mengen van de zuurkool met de mosterd en de zure room.
- Bak de spekjes uit in een droge hete koekenpan. Haal de spekjes uit de pan en meng ze met de rozijnen en de stukjes appel ook door de zuurkool.
- Leg dit op de bodem van een ovenschaal.
- Strooi er de rösti over en beleg het midden van de schotel met de dunne plakjes uitgeboorde appelschijfjes.
- Strooi er naar smaak wat kaneel over en bedruip de plakken appel met het spekvet. Zet de schotel voor 30-45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Mocht de appel te bruin worden, dek dan af met aluminiumfolie.