Recept
« Terug naar recepten
Asperge preisoep
PT30M
Asperge preisoep
Soep maken met wat er op dat moment voorhanden is. Elke keer weer een
uitdaging waarmee je soms tot verrassende ontdekkingen komt. Zo ook
deze soep. Prei en knolselderij die echt op moesten en niet genoeg
asperges om gewoon een pan aspergesoep te maken. Een combinatie
waar ik in eerste instantie niet meteen aan gedacht zou hebben maar door het gewoon uit te proberen kom je soms tot verrassende ontdekkingen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge preisoep te bereiden
- Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Zet de asperges in water opzij en trek van de schillen en kontjes een bouillon. (10-15 minuten koken en nog even in het water laten staan.)
- Snij de uien en fruit ze in hete olie (of boter).
- Snij de prei en knolselderij grof en doe ze bij de uien. Laat ze eventjes meebakken en voeg er dan het kooknat van de schillen bij. Laat het geheel zachtjes koken tot de groenten zacht zijn en pureer het geheel met een staafmixer glad.
- Voeg bouillon en de in stukjes gesneden asperges toe en laat op een klein vuurtje zachtjes garen.
- Voeg als laatste de kookroom toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep soep in een bord en garneer met verkruimeld ei, hamreepjes en fijngesneden lente ui.