Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaart
PT60M
Aspergetaart
Een heerlijk aspergetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaart te bereiden
Bouillonblokje in 1 liter water aan de kook brengen. Asperges schillen en 10 minuten in de bouillon laten koken. Van de plakjes bladerdeeg een bodem vormen in een bakblik met opstaande rand. De bodem insmeren met twee eetlepels kruidenkaas. De casselerrib in stukken snijden en verdelen over de kruidenkaas. Hierop de asperges schikken. De asperges licht bestrooien met aromat. De crème fraiche vermengen met 1 el. kruidenkaas en deze in het midden over de asperges uitscheppen. Olijfolie over de taart sprenkelen en gedurende 30 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 225°C