Recept
« Terug naar recepten
Hartige Griekse Gyros taart
PT60M
Hartige Griekse Gyros taart
Lekkere hartige goed gevulde taart met gyrosreepjes, paprika en uien. Super eenvoudig en snel te maken door gebruik te maken van kant en klaar bladerdeeg voor hartige taart.
Tip: Je kunt de gyros ook vervangen door shoarmareepjes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige Griekse Gyros taart te bereiden
- Vet een springvorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan fruit hierin de knoflook, voeg de gyrosreepjes toe en bak ze krokant.
- Voeg de uien en paprika toe, maar zorg dat het niet te gaar wordt.
- Doe deze vulling in de bakvorm maar zorg ervoor dat het niet te nat is, desnoods eventjes laten uitlekken in een vergiet.
- Doe de kaas over het groente/vleesmengsel.
- Klop de eieren met de creme fraiche en giet het eroverheen.
- Bak de taart ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Laat de taart na het bakken nog even rusten alvorens aan te snijden