Recept
« Terug naar recepten
Aubergine Doperwtensalade
PT30M
Aubergine Doperwtensalade
Een heerlijk aubergine doperwtensalade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 of meer personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
62
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine Doperwtensalade te bereiden
Laat de doperwten en de maïs goed uitlekken. Prik een aubergine rondom in met een vork, leg deze in een braadslede en rooster de aubergine in een op 230 graden C voorverwarmde oven 30 minuten (of tot ze ingeklapt en helemaal zacht zijn). Koel de aubergine af, halveer en snijd de aubergine in kleine stukken. De rode paprika mag zo'n twintig minuten mee roosteren en vervolgens ook in stukken. Doe de fijngesneden lente uitjes en een paar augurken erbij. Pers een knoflookteentje en voeg olijven, citroensap, azijn, zout en peper naar smaak toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ayse zegt:
Inpricipe kan je er van alles bij eten,wij vinden het lekker met gebakken schijfjes en vis,ook lekker met rijst:)
Groetjes,Ayse:)
ayse zegt:
Groetjes Ayse:D