KookJij

Bami

Een lekkere bami die eigenlijk ook wel lekker simpel was om te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bami te bereiden

  1. Mienestjes in ruim kokend water 9 min. koken.
  2. Wok verhitten en de olie erin doen, goed heet laat worden. (niet verbranden)
  3. Vlees toevoegen en lekker bruin bakken.
  4. Ui en knoflook toevoegen en fruiten.
  5. Dan de wortel en prei toevoegen, tomatenpuree erdoor en even doorbakken en dan laten smoren zodat de wortel zachter wordt.
  6. De uitgelekte mie erdoor roeren en op smaak brengen met evt. ketjap of peper en zout.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Ik heb hierbij een omeletje bij gebakken. Sambal en ketjap op tafel gezet met kroepoek en gebakken uitjes van conimex

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Ik vond een foto van de bami.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Hoi Els, ik vind de nestjes mie nooit iets met bami te maken hebben maar als je echte Chinese bami wilt die is te koop bij de Jumbo (soms bij AH maar niet overal) van het merk Tai Ming, dat is de bami die ook in de Chinese restaurants gebruikt wordt. Verder lijkt het me een lekker recept, ik sla hem op.
Klaas

Klaas zegt:
Dit recept zal ik binnenkort eens maken lijkt me wel lekker.
Mvg.klaas