Recept
« Terug naar recepten
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.
PT30M
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.
Gemakkelijk en door de eenvoud een lekker en weer eens een keertje een
vegetarisch gerecht.
Zo kwam het teveel aan rijst wat ik over had van een andere maaltijd in
gebakken vorm nog fijn tot zijn recht :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus. te bereiden
- Maak eerst de saus. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook in enkele minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg sambal naar smaak toe .
- Roer door elkaar. Voeg ketjap en water toe en roer nogmaals alles door elkaar.
- Proef en voeg zo nodig nog extra sambal of ketjap en water toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen
- Klop de eieren los met alle ingrediënten. Verwarm een grote koekenpan met een klein scheutje olie en bak een omelet. Als de bovenkant droog is draai je de omelet om en laat ook de bovenkant een mooi kleurtje krijgen.
- Leg de omelet voorzichtig op een groot bord en snij er "taart" puntjes van.
- Rol deze puntjes op zoals op de foto te zien is en zet met een prikker vast.
- Leg ze in de saus zodat ze warm blijven.
- Verhit wat arachideolie in de pan en bak de sjalot en de knoflook even aan. Voeg de losse afgekoelde rijst toe en bak deze enkele minuten.Roer de prei erdoor en bak ook deze even mee.
- Breng op smaak met peper en zout of 1 kubusje verkruimelde maggi.
- Serveer de rijst op een bord met daarop de saus met de omeletjes. Lekker met wat kroepoek en zoetzure augurk of atjar
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Een heerlijk Oosters gerecht, dat niet moeilijk is om te maken en bovendien lekker vegetarisch is.