Recept
« Terug naar recepten
Bavarois van speculaas met koffie en rum
PT30M
Bavarois van speculaas met koffie en rum
Een heerlijk bavarois van speculaas met koffie en rum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavarois van speculaas met koffie en rum te bereiden
Laat de gelatine weken in koud water. Kook de melk. Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk. Klop de suiker op met de eierdooiers. Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje. Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijne zeefje en laat het deels afkoelen. Klop de room op en spatel hem onder de crème. Vul de vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte stroop. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
Lepel er wat saus langs.
Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte stroop. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
Lepel er wat saus langs.
Jeroen zegt: