KookJij

Bavarois van speculaas met koffie en rum

Een heerlijk bavarois van speculaas met koffie en rum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bavarois van speculaas met koffie en rum te bereiden

Laat de gelatine weken in koud water. Kook de melk. Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk. Klop de suiker op met de eierdooiers. Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje. Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijne zeefje en laat het deels afkoelen. Klop de room op en spatel hem onder de crème. Vul de vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte stroop. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
Lepel er wat saus langs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeroen

Jeroen zegt:
:p
inged

inged zegt:
Hallo Lieke,
Dat is ieder zijn smaak natuulijk, maar dat kan niet slecht zijn natuurlijk.;)
Groetjes Inge
lieke

lieke zegt:
lijkt het niet lekker om daar de bavarois een klein schuitje rum te doen voor de smaak?