Recept
« Terug naar recepten
Bief stroganoff
PT45M
Bief stroganoff
Een heerlijk bief stroganoff recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.smulweb recept van j_v_p
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bief stroganoff te bereiden
De uien pellen en snipperen.
De paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
Met keukenpapier de champignons schoonvegen en ze in plakjes snijden.
De bieflappen in blokjes snijden.
In een braadpan de helft van de boter verhitten.
Het vlees in ± 3 minuten rondom bruin bakken, vervolgens met het vocht in een diep bord scheppen en het geheel afdekken met aluminiumfolie.
In dezelfde pan de rest van de boter verhitten.
De ui- en paprikasnippers ± 2 minuten bakken.
Dan de champignons toevoegen en al omscheppend ongeveer 3 minuten bakken.
Het stroganoff saus poeder door de gezeefde tomaten roeren en dit mengsel al roerende aan de champignons toevoegen.
De crème fraîche erdoor roeren en het vlees met het vocht erdoor scheppen.
Het gerecht door en door heet laten worden en op smaak brengen met peper en zout
De paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
Met keukenpapier de champignons schoonvegen en ze in plakjes snijden.
De bieflappen in blokjes snijden.
In een braadpan de helft van de boter verhitten.
Het vlees in ± 3 minuten rondom bruin bakken, vervolgens met het vocht in een diep bord scheppen en het geheel afdekken met aluminiumfolie.
In dezelfde pan de rest van de boter verhitten.
De ui- en paprikasnippers ± 2 minuten bakken.
Dan de champignons toevoegen en al omscheppend ongeveer 3 minuten bakken.
Het stroganoff saus poeder door de gezeefde tomaten roeren en dit mengsel al roerende aan de champignons toevoegen.
De crème fraîche erdoor roeren en het vlees met het vocht erdoor scheppen.
Het gerecht door en door heet laten worden en op smaak brengen met peper en zout
Mijn kookverhaal (Jacko Cornelissen)
Serveer met stokbrood.
carlacolmans zegt: