KookJij

Big Kahuna Burger

Een heerlijk big kahuna burger recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Big Kahuna Burger te bereiden

Verdeel het gehakt in 6 gelijke ballen en maak ze plat. Bestrooi ze met peper en zout. Doe de marinade in een grote kom en rol het vlees erdoorheen. Bedek de burgers zoveel mogelijk met de marinade en laat het 20 minuten staan. Bak de burgers op middelhoog vuur tot ze perfect en juicy zijn. Leg de burgers op de doormidden gesneden broodjes, bedek die met een laagje saus, een ananasplak (die kun je ook van tevoren even grillen) en een plak kaas. Eventueel kun je ook nog wat blaadjes sla, tomaat en ui erop leggen.

* Big Kahuna Secret Sauce Doe gelijke delen ketchup en bruine suiker in een pan. Voeg 1 eetlepel mosterd toe. Laten sidderen op een vuurtje tot de suiker helemaal gesmolten is en de mosterd en ketchup helemaal gemengd zijn.
Now that's a tasty burger!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeroen

Jeroen zegt:
Hamburgers! The cornerstone of any nutritious breakfast :)
Barbara

Barbara zegt:
ZOOOO Die was echt super LEKKER!!!
Tharan Goudberg

Tharan Goudberg zegt:
Ik heb hem gemaakt en hij was heerlijk...!!!:D
soepje

soepje zegt:
het is heel lekker en ook snel klaar te maken dus idiaal!!!!!!!!!;)
sapje

sapje zegt:
LEKKER:):):):):);)
michel

michel zegt:
reacie van michel het maakt als het goed is niet uit hoe lang je gehakt in de marinade ligt je zou ze bv de dag ervoor kunne maken inpakken met folie en bakken maar..!;););):p:)
Jurgen

Jurgen zegt:
Erg lekker, snel te maken. Vergeet ook vooral de Kahuna Sauce niet!!
Komkommertje, augurkje en beetje sla maakt het af :)
nick

nick zegt:
het maakt als het goed is niet uit hoe lang je gehakt in de marinade ligt je zou ze bv de dag ervoor kunne maken inpakken met folie en bakken maar..!
JL van Oorschot

JL van Oorschot zegt:
Check out the big brains on Linda!

De bereidingstijd klopt inderdaad niet, maar het is wel een recept met eeuwigheidswaarde en nostalgie!:D
Ada

Ada zegt:
Het is geen forum voor arme huismoeders die geen tijd hebben om te koken. 10 min. bereiden, de rest is wachten.
Tis superlekker!!!
Linda Lodewyckx

Linda Lodewyckx zegt:
Hoe kan een gerecht op 10 min klaar zijn als je het al 20 min moet laten staan ? Als je 's avonds laat thuis komt en dan nog 2 kinderen moet eten geven en slapen leggen is het al gauw 21 h voorbij voor je aan eten toekomt. En dan is een receptje waarbij je '20 min' moet wachten toch niet helemaal wat je verwacht van 'snel klaar' en '10 min bereidingstijd'.