Recept
« Terug naar recepten
Voorgerechtje een streling voor het oog
PT10M
Voorgerechtje een streling voor het oog
Een heerlijk voorgerechtje een streling voor het oog recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorgerechtje een streling voor het oog te bereiden
Kruid de zeetongfilets met peper en dille rol op en steek vast met prikker.
Saffraan oplossen in witte wijn en kruiden met dille en peper, rol de visrolletjes even door het vocht en bak deze even aan in boter en voeg het vocht toe.
Houd het vocht en de vis gescheiden, laat afkoelen.
Schil de ananas en snijd 4 mooie gelijke ringen.
Degene die een ananassnijder hebben, natuurlijk gemakkelijk hé. Dep de ringen droog.
Voor de sauscoctail, dille fijngehakt en peper mengen met het vocht van de vis, opgelet vocht beetje bij beetje toevoegen de saus mag niet te loperig worden.
Verdeel de ijsberg op borden, ananasschijf erop vervolgens het visrolletje de saus erover dresseren.
Werk af met grijze garnalen, dille, erwtasperge, een half kwarteleitje en een kwart van het tomaatje.
Saffraan oplossen in witte wijn en kruiden met dille en peper, rol de visrolletjes even door het vocht en bak deze even aan in boter en voeg het vocht toe.
Houd het vocht en de vis gescheiden, laat afkoelen.
Schil de ananas en snijd 4 mooie gelijke ringen.
Degene die een ananassnijder hebben, natuurlijk gemakkelijk hé. Dep de ringen droog.
Voor de sauscoctail, dille fijngehakt en peper mengen met het vocht van de vis, opgelet vocht beetje bij beetje toevoegen de saus mag niet te loperig worden.
Verdeel de ijsberg op borden, ananasschijf erop vervolgens het visrolletje de saus erover dresseren.
Werk af met grijze garnalen, dille, erwtasperge, een half kwarteleitje en een kwart van het tomaatje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Een dikke en warme knuffel van ons allen!
XXXX:D:D
derbyke zegt:
Zal afwachten zijn misschien koken op ouderwetse wijze ;)maar we maken het wel gezellig :);):p
derbyke zegt: