KookJij

Bimi met citroenmozzarella

Een heerlijk bimi met citroenmozzarella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bimi met citroenmozzarella te bereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.Laatze afkoelen.Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over.Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella.breng op smaak met zout en versgemalen peper.Snijd de houtachtige uiteinden van de bimi en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 7 minuten beetgaar.Doe de bimi in een schaal,verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
Sorry, heerlijk recept Marijke! Ben ik blij mee, bedankt.
camilla

camilla zegt:
Bimi is in Japan ontstaat door broccoli te kruisen met Chinese groene kool de smaak is milder dan broccoli meer vergelijkbaar met groene asperges.
Groetjes.
jaap evert

jaap evert zegt:
dank je wel weer wat geleerd wij kijken graag uit naar deze(geen oma ) groenten;)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bimi is vanaf 23 juni in ons land verkrijgbaar. Bimi lijkt op broccoli, maar is langer, eleganter en slanker van vorm. Het smaakt milder, is zoeter dan broccoli en heeft een licht peperige smaak. Dus beslist géén oma groente.
jaap evert

jaap evert zegt:
zou wel leuk zijn om uit te leggen wat bimi is zo kan ik de omas groente leren kennen (teminste ik denk dat het een oma groente is (zie nu heb je het al ) ):p