Recept
« Terug naar recepten
Komkommersoep (warm of koud)
PT30M
Komkommersoep (warm of koud)
Met warm weer eet ik graag een koude soep. Het grote voordeel van deze
soep is dat hij warm en koud gegeten kan worden. De eerst dag dus
gewoon warm en daarna gaat hij de koelkast in zodat hij de dag(en) erna
koud gegeten kan worden.
Het citroensap moet echt niet weggelaten worden want dat maakt de soep
extra fris.
Wij hadden deze soep bij een tapas buffet in kleine kopjes en dan is het
natuurlijk voor meer dan 4 personen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Leuke recepten/een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersoep (warm of koud) te bereiden
- Was en snijd de komkommers en courgette in stukken. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de komkommer en courgette toe en bak dit even mee. Doe de bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn (circa 10 minuten) en pureer het tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens de room en de fijngesneden basilicum en dille toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg het citroensap toe en roer het door de soep.
- Garneer met een takje dille (of blaadje basilicum) en wat geroosterde pijnboompitten. Je kunt hem warm eten maar ook laten afkoelen en in de koelkast koud laten worden en dan serveren.
- Optioneel: Ook leuk (en lekker) om dit soepje met een garnalenspiesje te serveren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je de soep niet perse vegetarisch hoeft dan kun je deze ook serveren met een spiesje van (cocktail)garnalen.